India

Rajasthan

 

Jaipur, la ciutat rosa

 
 

Ens la vem patejar tota. Que destaquem? Doncs els seu espectacular Palau dels vents i el Monkey Temple. Tarda divertidissima. Al comensament dubtavem d,anar perque plovia, pero ens vem trobar un tuctuquero que deia que cap problema, que ell li resava a Durga i segurament parava. Jaja. I si, va parar. Vem comprar cacauets pels micos i cap alla.
 
 
 Vaya passada! El temple esta aixecat en un pas estret entre dos turons, molt a lo Indiana Jones, i esta plagat de monos. De debo que no exagerem si diem que hi havien uns 300 o 400 monos. Estaven per a tot arreu, hi havia un estany i s hi tiraven desde una alsada d uns dos metres. Mes tard van venir uns indis a donarlhi platans i es va muntar un gran jaleo. Aqui teniu a la Laia en ple apogeo.
.
.
.
.

Jodhpur, la ciutat blava:

 

Ens va dir un noi indi que pintaven les cases de color blau perque fossin mes fresques. El fort que presideix la ciutat, Meragarth Fort, es imponent, molt xulo, amb el temple a la deesa Devi Chamunda a dins. Aqui la foto de la city des de adalt.
Quan estavem a Jodhpur vem coincidir l ultim dia amb un gran festival, passejaven carrosses pel carrer amb indis disfressats de deus i feien petits castells on “l anxeneta” escupia foc per la boca. De tornada al hotel vem dicidir pujar a un turo que tenia una muralla per tenir bones vistes de la ciutat. En un punt del cami ens vem quedar “encallats”, no podiem seguir avansant, pero com en tot barri humil, cap problema, van sortir decenes de nens que ens van ajudar a arribar a dalt despres descalar unes roques.
.
.
.
.
.
 

Jaisalmer, la ciutat daurada:

Era de color dessert. Una altre vegada un fort espectacular i a destacar les havelis. Eren les cases dels comerciants rics del moment i son una pasada els seus balcons i fasanes esculpides.

Just anant de cami a una haveli sem va trencar la xancla i em vaig ensopegar o em vaig ensopegar i vaig trencar la xancla. A saber. “El orden de los factores no altera el producto”. Cap problema, una altre vegada un nen, el meu angel de la guarda em va arreglar la xancla en un moment per 30 rupias + propina perque mho va fer de conya.

La nit al dessert va ser una passada: dormiem sobre la manta pollossa que porten els camells a la grupa, en mitg d una autopista descarabats piloters, amb un gos udolant que semblava que l estiguessin degollant i els camells liantla per espantar-se les mosques. Sort de les estrelles i les dunes. 

 

 

 

 

 

 

Pushkar:

.

Poc a dir: un llac sagrat amb poca activitat i un carrer molt concorregut on els extrangers compren grans quantitats de roba hippie per vendre a les seves botigues europees. Ah! i hi ha un dels pocs temples dedicats a Brahma de tota la India.

 .

.

.

.

.

 

Udaipur, la ciutat blanca:

 

Tardes tranquilissimes les que vem passar a les terrasses dels hotels (vem estar a dos perque el segon era mes economic) veient com es ponia el sol. Una ciutat gens sorollossa i totalment recomanable on vem poder veure el primer temple antic del viatge. Desde Udaipur vem agafar un bus que ens va portar a Ranakpur, el temple de las 1440 columnes. Acollonant, espectacular la serenitat que transmetia. Totes les columnes son diferents i una d elles esta torta per simbolitzar que nomes deu es perfecte. El temple es jainista.
 .
.
.
.